Overslaan en naar de inhoud gaan

Afweerstoornissen

Bij een afweerstoornis werkt de afweer minder goed. Je afweer (immuunsysteem) beschermt je tegen ontstekingen (infecties). Je kunt een infectieziekte krijgen door bijvoorbeeld bacteriën, virussen, schimmels of parasieten.
Als je een afweerstoornis hebt, kan het lichaam zich niet goed verdedigen tegen die ziekteverwekkers. De kenmerken van een afweerstoornis kunnen bij iedereen verschillend zijn. En ook de klachten kunnen bij iedere afweerstoornis anders zijn.

Een afweerstoornis kan je vanaf je geboorte hebben, maar kan ook later in je leven ontstaan.

Mensen met een afweerstoornis hebben vaker infecties dan mensen zonder een afweerstoornis. Die infecties genezen minder makkelijk en komen steeds terug. Ook kunnen ze ernstiger zijn dan bij andere mensen. Het gaat bijvoorbeeld om infecties in de oren, de luchtwegen of de huid. Maar iemand kan ook op andere plekken in het lichaam infecties hebben.

Soms hebben mensen meteen afweerstoornis een achterstand in de groei en de ontwikkeling.

Over een aantal afweerstoornissen is op deze website informatie te vinden:

Kijk voor meer informatie bij de afzonderlijke afweerstoornissen.

Mensen met een afweerstoornis hebben meer kans op een auto-immuunziekte.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN