Overslaan en naar de inhoud gaan

Progressieve epilepsie met mentale retardatie

Progressieve epilepsie met mentale retardatie is erfelijke vorm van epilepsie. Progressieve epilepsie met mentale retardatie is één van de ziektes uit de groep neuronale ceroïd lipofuscinoses.

Bij progressieve epilepsie met mentale retardatie beginnen de aanvallen van epilepsie vaak als het kind op de basisschool zit. Meestal gaat het om een vorm van epilepsie waarbij er de spieren verkrampen en schokken, en iemand bewusteloos raakt (gegeneraliseerde tonisch-clonische aanvallen). Maar soms heeft gaat het om een vorm van epilepsie waarbij je niet bewusteloos raakt (partiële aanvallen). Bij het ouder worden, krijgt iemand steeds minder aanvallen van epilepsie.

Mensen met progressieve epilepsie met mentale retardatie krijgen in de loop van de tijd steeds meer problemen met denken en dingen begrijpen. Ook krijgt iemand problemen met het maken van bewegingen. Volwassenen met progressieve epilepsie met mentale retardatie gaan soms slechter zien.

Sommige mensen worden ouder dan 60 jaar.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN