Overslaan en naar de inhoud gaan

LCHADD

Een kind met LCHADD kan niet goed sommige vetten uit de voeding omzetten in energie. De afkorting LCHADD betekent long-chain hydroxyacyl-CoA dehydrogenase deficiëntie. Het is een erfelijke stofwisselingsziekte.

Bij LCHADD krijgt het lichaam te weinig energie. Dit merkt iemand vooral op momenten dat het lichaam extra energie nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld als een kind met LCHADD te weinig eet, als hij of zij ziek is of bij het sporten. Dan kan hij of zij slap aanvoelen.

Verder kunnen er problemen met de lever ontstaan.Ook krijgen sommige kinderen problemen met het netvlies van de ogen.

Omdat er te weinig van dit enzym is bij LCHADD, kan het lichaam bepaalde vetten niet goed omzetten in energie. Daardoor krijgt het lichaam te weinig energie. Dit merk je vooral op momenten dat het lichaam extra energie nodig heeft, bijvoorbeeld als een kind met LCHADD te weinig eet of als het koorts heeft. Als het kind weinig eet, kan het slap en slaperig worden. Soms kan het hierdoor in coma raken. Ook kunnen er problemen met het netvlies van de ogen ontstaan.

Later kan het kind ook hartaandoeningen en pijn in de spieren krijgen. Ook is er meer kans op in coma raken en overwacht overlijden.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN