Overslaan en naar de inhoud gaan

MCADD

MCADD (medium-chain acyl-CoA dehydrogenase deficiëntie) is een erfelijke stofwisselingsziekte. Bij MCADD kan het lichaam sommige vetten niet goed afbreken. Dit gebeurt vooral als iemand een tijdje weinig eet. Daardoor kan er een tekort aan energie ontstaan in het lichaam. De oorzaak is een verandering in het DNA (erfelijk materiaal). Of iemand klachten krijgt, is van persoon tot persoon anders.

De klachten van MCADD beginnen meestal op jonge leeftijd. Soms merkt iemand pas op volwassen leeftijd iets van de aandoening. De klachten kunnen beginnen als een kind een tijdje slecht eet, bijvoorbeeld bij griep. Dan kan de hoeveelheid suiker in het bloed te laag worden.

Verder kan het kind zich soms slap voelen en gaan overgeven. Ook kan er een probleem met de lever ontstaan, en soms epilepsie. Soms ontstaat schade aan de hersenen. Ook kan iemand in coma raken.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES OPENEN