Overslaan en naar de inhoud gaan

Koolen-de Vries syndroom

Het Koolen-de Vries syndroom (KDVS) is een aangeboren aandoening. De oorzaak zit in de genen (DNA).

Kinderen met het Koolen-de Vries syndroom ontwikkelen zich langzamer dan andere kinderen. Ze leren bijvoorbeeld later lopen en praten. Ook hebben deze kinderen meestal een milde of matige verstandelijke beperking. Bij baby’s zijn er vaak problemen eten. De meeste jonge kinderen hebben slappe spieren.

Kinderen met Koolen-de Vries syndroom hebben ook vaak een hoog en breed voorhoofd, een langwerpig gezicht en een grote neus en grote oren. Ook heeft een deel van de kinderen problemen met horen en kunnen ze minder goed veraf zien.

Bij veel kinderen ontstaat een verkromming van de wervelkolom. Sommige kinderen hebben epileptische aanvallen. Mensen met Koolen-de Vries syndroom hebben vaak een vriendelijk en sociaal karakter. Maar ze kunnen ook gedragsproblemen hebben zoals hyperactiviteit.

Mensen met KDVS kunnen ook aangeboren afwijkingen hebben aan hun hart, aan de heupen, of aan de urinewegen en geslachtsorganen.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN