Overslaan en naar de inhoud gaan

Wolcott-Rallison syndroom

Een kind met Wolcott-Rallison syndroom (WRS) heeft onder andere diabetes en afwijkingen aan de botten. Het is een erfelijk syndroom, de oorzaak is een verandering in het DNA.

Een baby met Wolcott-Rallison syndroom krijgt meestal binnen 6 maanden na de geboorte diabetes. Ook vormt het lichaam bij dit syndroom minder sterk kraakbeen en bot aan de uiteinden van de botten. Dit heet multipele epifysaire dysplasie (MED).  Vaak groeit een kind minder snel en heeft een kleinere lengte. De botten kunnen ook makkelijker breken. Sommige kinderen hebben moeite met lopen.

Een kind met Wolcott-Rallison syndroom kan een verstandelijke beperking hebben.
Vaak zijn er perioden dat de lever minder goed werkt. En soms gebeurt dit ook bij de nieren.

Een kind kan infecties hebben die steeds terugkomen en zijn of haar schildklier kan langzamer werken dan normaal (hypothyreoïdie).

De ernst van de kenmerken is van persoon tot persoon anders. Maar de meeste kinderen met Wolcott-Rallison syndroom overlijden op jonge leeftijd.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN