Overslaan en naar de inhoud gaan

TAR syndroom

Het TAR syndroom is een erfelijke aandoening van onder andere het bloed en de botten.

De letters TAR zijn een afkorting van:
Trombocytopenie: dat betekent dat het aantal bloedplaatjes in het bloed te laag is. Als er niet genoeg bloedplaatjes zijn, stolt het bloed niet goed. Hierdoor duurt het langer voordat er een korstje op een wond komt. En iemand met een te laag aantal bloedplaatjes krijgt snel blauwe plekken en kan (in ernstige gevallen) levensgevaarlijke bloedingen krijgen. Als mensen met het TAR syndroom opgroeien, wordt de trombocytopenie vaak minder ernstig.

Afwezige Radius: de radius is een van de 2 botten in onze onderarm. De radius (spaakbeen) is het bot aan de kant van de duim. Doordat dit bot afwezig is, is de stand van de pols en hand vaak anders.

Mensen met het TAR syndroom kunnen ook andere afwijkingen van de botten van de armen en benen hebben. En ze hebben vaker koemelkeiwit-allergie. Ook kunnen ze aangeboren afwijkingen hebben van bijvoorbeeld het hart en de nieren.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN