Overslaan en naar de inhoud gaan

Syndroom van West

Kinderen met het syndroom van West krijgen epilepsie voordat ze twee jaar oud zijn. Jongens hebben het vaker dan meisjes. Er zijn verschillende oorzaken voor het syndroom van West. Het kan tijdens de zwangerschap ontstaan door schade aan de hersenen. Dat kan bijvoorbeeld komen door bepaalde infecties, of omdat de hersenen zich niet goed ontwikkeld hebben. De hersenen kunnen ook tijdens de geboorte beschadigen. Ook kan de oorzaak een chromosoomafwijking, stofwisselingsziekte of een andere erfelijke aandoening zijn. Soms is de oorzaak (nog) niet te vinden.

Bij het syndroom van West krijgen kinderen salaamkrampen, dat is een bepaalde vorm van epilepsie. Dan gaan het hoofd, armen en benen plotseling uit zichzelf buigen, en soms strekken. Meestal gebeurt dit een paar keer achter elkaar, vaak bij het wakker worden. Het verschilt van kind tot kind hoe de salaamkrampen er precies uitzien.

Kinderen met het syndroom van West kunnen een achterstand krijgen in het leren bewegen en in de verstandelijke ontwikkeling. Bij een deel van de kinderen gaat dit syndroom over met een behandeling en deze kinderen ontwikkelen zich normaal.

Later kan het syndroom van West veranderen in het syndroom van Lennox-Gastaux. Dit is een andere vorm van epilepsie.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN