Overslaan en naar de inhoud gaan

Slokdarmkanker

Slokdarmkanker is kanker aan de slokdarm. Slokdarmkanker heeft verschillende oorzaken. Een van die oorzaken kan erfelijkheid zijn.

Slokdarmkanker komt het meest voor bij mensen tussen de 50 en 70 jaar oud.

Slokdarmkanker geeft in het begin meestal nog geen klachten. Pas als je het langer hebt kun je er last van krijgen. Klachten zijn bijvoorbeeld: moeite met slikken, pijn bij het borstbeen, overgeven met bloed, een hese stem, hoesten dat maar niet overgaat, afvallen, minder trek in eten, moeheid.  

De kans op slokdarmkanker is groter door roken, veel alcohol drinken, niet afwisselend eten, brandend maagzuur en te zwaar zijn. Hierdoor kan de binnenkant (het slijmvlies) van de slokdarm veranderen. En dat kan kanker veroorzaken. Ook mensen die ooit bestraling hebben gehad op het borstbeen (bijvoorbeeld bij borstkanker) hebben daarna een iets grotere kans om slokdarmkanker te krijgen.
Het slijmvlies van de slokdarm kan ook veranderen als maagzuur regelmatig terugstroomt in de slokdarm. Dit wordt een Barrett slokdarm genoemd.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN