Overslaan en naar de inhoud gaan

Osteogenesis imperfecta (OI)

Bij iemand met osteogenesis imperfecta (OI) kunnen de botten makkelijker breken. Dit komt omdat hun bindweefsel minder stevig is. De oorzaak is een verandering in het erfelijk materiaal.

Bindweefsel zit in allerlei delen van het lichaam, ook in de botten. Het zorgt voor onderlinge steun in het lichaam. Bij iemand met OI is het bindweefsel minder stevig. De botten zijn hierdoor zwakker en breken makkelijker. Ook kunnen de botten een andere vorm krijgen. Een kind met OI kan een achterstand in de groei hebben. Soms kan iemand ook minder goed horen, zitten er breuken in de botten van het binnenoor en kan iemand minder goed horen. Ook is het oogwit vaak blauw van kleur. Verder kan het gebit zwakker zijn.

Er zijn verschillende soorten osteogenesis imperfecta. Of iemand klachten heeft, verschilt per soort. Ook de ernst van de klachten kan anders zijn.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN