Overslaan en naar de inhoud gaan

Gabriele-de Vries syndroom

Kinderen met Gabriele-de Vries syndroom hebben een achterstand in de ontwikkeling. De oorzaak is een afwijking in een gen.

Soms groeien baby’s met Gabriele-de Vries syndroom tijdens de zwangerschap minder snel dan andere baby’s. Na de geboorte hebben veel kinderen problemen met eten. Kinderen met dit syndroom hebben soms een breed voorhoofd. Ook kan de ene helft van het gezicht niet precies dezelfde vorm hebben als de andere helft. De bovenste oogleden kunnen dik zijn. En in de bovenlip kan een deukje zitten.

Bij Gabriele-de Vries syndroom lopen kinderen achter bij het leren lopen en praten. Vaak hebben ze een milde tot matige verstandelijke beperking. En sommigen hebben autisme spectrum stoornis of ADHD. Ook kunnen ze moeite hebben met het coördineren van bewegingen. Enkele kinderen hebben problemen met het hart en/of de nieren.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN