Overslaan en naar de inhoud gaan

Weaver syndroom

Kinderen met Weaver syndroom groeien voor en na de geboorte harder dan andere kinderen. Dat zorgt ervoor dat ze (veel) langer zijn dan kinderen van hun leeftijd. Vaak hebben ze een verstandelijke beperking. De oorzaak is een afwijking in een gen.

Het gezicht van kinderen en volwassenen met dit syndroom kan er anders uitzien dan normaal. Ze hebben vaak een breed voorhoofd. Hun ogen staan vaak ver uit elkaar en hebben de vorm van een amandel. Hun onderkaak staat verder naar achteren, ze hebben grote oren en een gleuf in hun kin. Dit is het best zichtbaar bij jonge kinderen.

Andere kenmerken zijn een zachte, dikke, en plakkerige huid en afwijkingen aan de botten. Hun rug kan krom groeien (scoliose) en veel kinderen kunnen hun vingers en tenen niet goed strekken. Dat wordt camptodactylie genoemd.

Kinderen met het Weaver syndroom hebben vaak een lage en schorre stem. Als baby’s huilen ze met een laag en hees geluid.

Mensen met het Weaver syndroom hebben vaak problemen met het op elkaar afstemmen van hun bewegingen (de coördinatie). Soms zijn hun spieren te gespannen en soms heeft iemand juist slappe spieren. Verder kunnen ze een navelbreuk hebben. 

Kinderen met het Weaver syndroom kunnen een grotere kans hebben om een neuroblastoom te krijgen.

Welke van deze kenmerken iemand heeft, kan van persoon tot persoon verschillend zijn.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN