Overslaan en naar de inhoud gaan

Angelman syndroom

Het Angelman syndroom is een aangeboren aandoening van vooral het zenuwstelsel. De oorzaak is een verandering in het erfelijke materiaal.

Mensen met het Angelman syndroom hebben een achterstand in hun verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling. Dit wordt zichtbaar vanaf een leeftijd van 6 tot 12 maanden. Kinderen met het Angelman syndroom leren niet goed praten. Dit blijft ook zo hun hele leven.
Mensen met het Angelman syndroom hebben vaak problemen met bewegen en met hun evenwicht.

Meestal hebben ze ook epilepsie en een klein hoofd (microcefalie). Kinderen met het Angelman syndroom hebben vaak problemen met slapen en hebben ook weinig slaap nodig. Dat wordt vaak beter als ze ouder worden.

Kinderen me Angelman syndroom zien er vaak blij en opgewonden uit. Ook zijn ze vaak druk en ze kunnen zich maar kort ergens op concentreren. Ook hebben ze vaak een grote interesse in water.

Volwassenen met het Angelman syndroom hebben vaak grove gezichtskenmerken. Soms hebben ze scoliose, dat is een zijwaartse verkromming van de rug.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN