Overslaan en naar de inhoud gaan

TRAPS

TRAPS is een erfelijke aandoening waarbij je steeds opnieuw periodes met koorts hebt. De oorzaak is een afwijking in een gen. De klachten van TRAPS beginnen meestal op jonge leeftijd, maar ze kunnen op iedere leeftijd beginnen. De klachten kunnen van persoon tot persoon anders zijn. En waardoor de klachten beginnen, kan ook kan voor iedereen anders zijn.

De periodes van koorts duren meestal ongeveer 3 weken, maar het kan ook korter (een paar dagen) of langer (maanden) duren. Behalve koorts kan iemand ook buikpijn en spierpijn hebben. En uitslag krijgen op de huid van vooral de armen en benen.
Sommige mensen hebben dan ook diarree of zijn misselijk en moeten overgeven. Daarnaast kan de huid rond de ogen dik worden. En soms krijgt iemand ontstekingen in de gewrichten, het hart, de keel, de mond en in de darmen.

Bij mensen met TRAPS gaat zich soms een soort eiwit opstapelen in het lichaam. Dit heet amyloïdose. Daardoor kunnen de nieren minder goed gaan werken.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN