Overslaan en naar de inhoud gaan

Myasthenia gravis

Iemand myasthenia gravis (MG) heeft zwakke spieren. MG is een spierziekte. Om te kunnen bewegen worden er prikkels vanuit je hersenen naar je spieren gestuurd. Maar bij iemand met MG gaat dat niet goed. Welke kenmerken iemand heeft en hoeveel kenmerken, verschilt van persoon tot persoon. Vaak krijgen mensen met MG in de loop van de dag steeds minder kracht in hun spieren. Als ze dan uitrusten, gaat het vaak weer beter met de kracht in hun spieren.

De klachten van myasthenia gravis kunnen op elke leeftijd beginnen. Sommige mensen hebben alleen klachten van de spieren van de ogen. Iemand kan dan problemen krijgen met zien, omdat de oogleden zijn gaan hangen. Sommige mensen gaan dingen dubbel zien. Maar vaak krijgen mensen met MG ook nog andere klachten. Ook andere spieren van het gezicht kunnen zwakker worden. Dan kan iemand moeite krijgen met eten en praten. Ook kunnen emoties minder goed aan zijn of haar gezicht te zien zijn. Sommige mensen krijgen problemen met ademen. Vaak worden ook de spieren in de armen en benen zwakker.

Er zijn heel weinig kinderen die kenmerken hebben die lijken op myasthenia gravis. Zij hebben een andere, erfelijke aandoening: congenitale myasthenie.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN