Overslaan en naar de inhoud gaan

MRKH syndroom

Het MRKH syndroom (Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser syndroom) is een aangeboren aandoening. Alleen vrouwen kunnen MRKH syndroom hebben.

Vrouwen met deze aandoening hebben geen vagina en geen baarmoeder.Of hun vagina en baarmoeder zijn niet goed ontwikkeld. De eierstokken ontwikkelen zich wel. Vanaf de puberteit is er een eisprong, maar de meisjes worden niet ongesteld. Meisjes en vrouwen met MRKH syndroom zien er aan de buitenkant net zo uit als elke andere vrouw. Zij hebben uitwendige geslachtsdelen en krijgen in de puberteit borsten.

Als een vrouw alleen geen vagina en baarmoeder heeft, wordt dat MRKH syndroom type 1 genoemd. Sommige vrouwen met MRKH hebben nog meer kenmerken. Zij hebben dan MRKH syndroom type 2. Een andere naam voor type 2 is: MURCS associatie.

Bij Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser syndroom type 2 kan iemand  afwijkingen aan de nieren hebben. En bij sommige vrouwen is er iets mis met het skelet, meestal is dat de wervelkolom. Soms is er iets met het hart. Sommige vrouwen zijn slechthorend.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN