Overslaan en naar de inhoud gaan

Beleid en Jaarverslagen

In de komende jaren wil het Erfocentrum mensen blijven helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes op gebied van erfelijkheid en erfelijke aandoeningen.

Toegankelijke voorlichting

We vertalen nieuwe genetische ontdekkingen en toepassingen steeds in toegankelijke en begrijpelijke voorlichting. Op onder meer www.erfelijkheid.nl delen we naast informatie ook steeds meer persoonlijke ervaringen, tips en tools. De meeste voorlichting ontwikkelen we in samenwerking met patiënten(organisaties) en professionals.

Speerpunten komende jaren

In de komende jaren zijn onze speerpunten:

  • Tips en tools voor familiecommunicatie; als mensen met elkaar praten over erfelijke belasting in hun familie, kunnen meer mensen een geïnformeerde keuze kunnen maken over hun gezondheid en kinderwens.
  • Geïnformeerde professionals; met de juiste informatie en scholing kunnen zij gericht verwijzen en goede genetische zorg bieden.
  • Toegankelijkheid van onze voorlichting; zo kan een grotere groep uit de samenleving profiteren van onze voorlichting en van de klinisch genetische zorg.

    Daarnaast gaan we extra aandacht besteden aan het vergroten van de zichtbaarheid van onze voorlichting en aan het meten van de effecten.  

In slechts vijf minuten...

In slechts vijf minuten help je ons om de website erfelijkheid.nl te verbeteren en maak je kans op een cadeaubon.