Overslaan en naar de inhoud gaan

Keuzehulp kinderwens en erfelijke ziekte

In sommige families komen ernstige erfelijke ziektes voor. Stellen met een kinderwens kunnen de ziekte dan mogelijk doorgeven. Zij staan soms voor moeilijke keuzes. Voor hen heeft het Erfocentrum de keuzehulp Kinderwens en erfelijke ziekte gemaakt. 
 

Ga direct naar de keuzehulp kinderwens.
 

Sommige stellen met een kinderwens en een erfelijke ziekte in de familie, proberen op de natuurlijke manier zwanger te worden of besluiten toch af te zien van zelf kinderen krijgen. Anderen komen in aanmerking voor PGD (embryoselectie), prenatale diagnostiek, donorzaad of donoreicellen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. 

Heb jij ook een kinderwens en een erfelijke ziekte in de familie? Door de vragen in de keuzehulp te beantwoorden, krijg je je gevoelens en gedachten op een rijtje. De antwoorden kun je printen en gebruiken in het gesprek met je partner, arts (klinisch geneticus of gynaecoloog) of hulpverlener. 

De keuzehulp is gebaseerd op onderzoek en ervaringen van stellen die voor deze keuze stonden en is ontwikkeld in samenwerking met artsen. 

Ook AmirJulieMariekeLin, Sharon en Sebastiaan konden een erfelijke ziekte doorgeven. Lees hier hun verhaal.