Familiehuwelijken

wo 28 aug 2013
Printvriendelijke versieE-mailPDF version

Je hoopt natuurlijk altijd op gezond kind. Gelukkig komen de meeste baby’s gezond ter wereld. Maar soms wordt een kind geboren met een ziekte.  

Sommige mensen hebben een grotere kans op een ziek kind. Bij voorbeeld als er erfelijke ziektes in de familie voorkomen. Dat zijn ziektes die ouders aan hun kinderen kunnen doorgeven.  

Ook loop je meer risico als je bent getrouwd met iemand uit je familie. Bijvoorbeeld als je elkaars neef en nicht bent of achterneef en achternicht. Dat worden ook wel neef-nicht huwelijken genoemd. Dan zou je kunnen uitzoeken of bij jullie het risico op een kind met een ziekte groter is. Liefst voor je zwanger wordt. Want soms kun je iets doen om te voorkomen dat je een ziek kind krijgt!   

Waar kun je terecht?

Wil je uitzoeken of je toekomstige kind kans heeft op een erfelijke aandoening? Maak dan een afspraak bij je huisarts of bij een verloskundige met een kinderwensspreekuur. Als het nodig is verwijst hij of zij je door naar een klinisch geneticus

Meer informatie

Lees de folder 'Een gezonde baby - Kinderen uit familiehuwelijken' goed door. Je kunt de folder bestellen door naam, adresgegevens en aantal folders te mailen naar info@erfocentrum.nl.

Versta je Arabisch, dan kun je deze en deze film bekijken.  

Bekijk de Special Dragerschap. Soms is het mogelijk om voor je zwanger bent met een dragerschapstest te onderzoeken of je kind kans heeft op een erfelijke ziekte.

Stel een vraag

ma 2 dec 2013
Printvriendelijke versieE-mailPDF version
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Image CAPTCHA
Voer de karakters uit afbeelding in.